Risk & Governance is opgericht om risicocultuurvernieuwing te starten vanuit het hart van de financiële sector zelf.
Risk & Governance stimuleert de sector tot cultuurvernieuwing met inspirerende speeches, onderzoekt, ontwikkelt en implementeert een nieuwe risicocultuur en ondersteunt organisaties bij de implementatie van Solvency II.
WHAT IF… we started a new risk culture?
Hoe?
Door de overtuigingen achter het gangbare gedrag zichtbaar te maken, te wegen en te veranderen. Een nieuwe risicocultuur starten vraagt om het nieuwe leiderschap en de organisatie van een gezond intern tegenwicht. Het vraagt om de actie, die volgt op goede voornemens en het eist dat winst zijn troon gaat delen met de nieuwe bepalende factoren.
Waarom?
De status quo van gangbaar gedrag in de financiële sector is na de financiële crisis nog maar weinig veranderd. De overtuigingen omtrent goed en effectief leiderschap zijn – tegen alle kritiek in, feitelijk nog steeds hetzelfde. Nieuwe regelgeving, reddingen via noodfondsen, noch het afleggen van een eed maken blijvend indruk op de heersende cultuur. Het wordt tijd om oude gedragspatronen te doorbreken.
Waarom risicocultuur?
De core business van de financiële sector draait om risico. Of het nu gaat om het verkopen van risico, het beschermen ertegen, het verhuren, het afdekken, het opknippen of het nemen ervan. Precies hier ging het mis: te hoge risico’s werden de norm, alarmfases werden genegeerd. Om een robuuste, gezonde financiële sector te realiseren, zijn risicobeoordeling en risicomanagement cruciaal. De risicocultuur is bepalend voor de wijze waarop dit gebeurt. Het is dus van belang de risicocultuur te duiden, te ontrafelen en te vernieuwen. Dat doet Risk & Governance met inhoudelijke inside kennis van ‘the business’ en combineert dat met uitgebreide kennis en ervaring met vernieuwingstrajecten van organisatiecultuur .
Wie?
Eigenaar Drs. Amba Zeggen AAG richtte Risk & Governance in juni 2011 op. Zij geeft persoonlijk leiding aan de diensten, die zij alleen, of met een zorgvuldig samengesteld team uitvoert. Vaste partner voor grote cultuurvernieuwingstrajecten is Drs. Marcella Bremer MscBA. Zij is expert in corporate cultuurverandering en de Nederlandse autoriteit voor de OCAI-methode van Cameron en Quinn.